Anasayfa » Basında Biz » ESNAF VE SANATKARA 3 BOYUTLU YAZICI EĞİTİMİ

ESNAF VE SANATKARA 3 BOYUTLU YAZICI EĞİTİMİ

Meslek odalarının temsilcilerine, esnaf sanatkara ve öğrencilere 25-26 Temmuz tarihlerinde 3 boyutlu yazıcılar hakkında bilgilendirme yapıldı. İSTESOB’un Geleceğini Kendin Tasarla Projesi kapsamında kurulan Tasarım Okulu’nda yapılan çalışmalar oda başkanlarıyla paylaşılırken, esnaf ve sanatkara yönelik yapılabilecek projeler hakkında da oda başkanlarının görüşleri alındı. Başkan Faik Yılmaz oda başkanlarına çağrıda bulunarak, “Her sektöre uygun esnaf ve sanatkarımıza katma değer sağlayacak uygun projeler geliştirebiliriz.  Bizler, esnaf ve sanatkarımıza hizmet için buradayız. Bu amaç doğrultusunda ne yapılması gerekiyorsa, canla başla yapmaya hazırız.” dedi.

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin 2018 yılında İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle başlattığı Geleceğini Kendin Tasarla Projesi’nin Bilgilendirme ve Farkındalık Arttırma Seminerleri İSTESOB’da düzenlendi. Uzman kişilerin proje ve 3 boyutlu yazıcılar hakkında sunumlar yaptığı seminerde, oda başkanlarına proje geliştirmeleri konusunda destek verildi.

YILMAZ “PROJE YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Başkan Yılmaz, Avrupa Birliği ve İstanbul Kalkınma Ajansı ile çok sayıda başarılı projeye imza attıklarını belirterek, proje yapmaya devam edeceklerini söyledi. Başkan Yılmaz,” Her projenin başarısı, en önemlisi de esnaf ve sanatkarımıza sağladığı katkıyı gördükçe bizler, yeni bir proje yapma konusunda daha inançlı, daha kararlı olduk. Bu sebeple, daha önce defalarca yaptığım çağrıları burada sizin huzurunuzda yinelemek istiyorum. Dezavantajlı Grupların Desteklenmesi Projesi’nde İstanbul Otelciler Esnaf Odası ile bugün de tanıtımını yaptığımız Geleceğini Kendin Tasarla Projesi’nde İstanbul Kadın ve Erkek Terzile Esnaf Odası ile birlikte çalışıyoruz. Bu bizim ilk projemiz değil, son projemiz de olmayacak. Devamı gelecek. Birçok proje daha yapacağız.” İfadelerini kullandı.

AYDOĞDU “MESLEĞİMİZİN GELECEĞİ ARTIK DAHA PARLAK”

Projenin ortaklarından İstanbul Kadın ve Erkek Terziler Esnaf Odası’nın başkanı Turan Aydoğdu gençlere fırsatlar sunan bir projede yer aldıkları için çok mutlu olduklarını dile getirdi. Aydoğdu,” Çok şükür, şu ana kadar projemize gösterilen ilgi beklentimizin de üstünde. Bu bizim yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunun da bir başka göstergesi. Gençlere fırsat sunuyor olmaktan, onlarla bir araya gelmekten dolayı çok mutluyum. Bu durum, hem terzilik mesleğinin geleceğine olan inancımı hem de ülkeme olan inancımı pekiştiriyor.” dedi.

2 gün boyunca İSTESOB Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantılarda proje hakkında bilgiler Proje Koordinatörü Başak Çetin tarafından verilirken, İSTESOB Eğitim Müdürü Muzaffer Garip,  ‘Gençlerin Sosyal Uyumu ve İstihdam Edilebilirliği’, Uzman Eğitmen Sayın Muhammet AKkbulut Esnaf ve Sanatkârlar için 3 Boyutlu Yazıcı, Tasarım ve Baskı’ konularında sunumlar gerçekleştirdi.3d-yazıcı-baskı-2 3d-yazıcı-baskı-5 3d-yazıcı-baskı-8 3d-yazıcı-baskı-17 3d-yazıcı-baskı-22

×